przejdź do treści wpisy

Kanapka z awokado i jajkiem

Taka kanapka zapewni odpowiednią ilość wszystkich makroskładników, w tym bardzo dużo zdrowych tłuszczów. Można także spożyć na drugie śniadanie.

Składniki:

1 awokado

1 jajko

Chleb pełnoziarnisty

Łosoś wędzony

Przygotowanie:

Ugotuj jajko na twardo (3-4 minuty od kiedy woda zacznie wrzeć), w tym czasie obierz awokado. Ukrój żądaną ilość chleba, ostudź i obierz jajka. Na kromki chleba połóż łososia oraz pokrojone jajka. Awokado przekrój wzdłuż, przerwij na dwie połówki i pokrój na plasterki. Połóż na kanapkę, dopraw pieprzem i sokiem z cytryny.

DSC_0079

zdjecie: http://www.mangopapaja.pl/2015/02/chrupiaca-kanapka-z-ososiem-awokado-i.html

admin kategoria: Śniadanie dnia 12 Marzec 2017 » 0 komentarzy
Twoja odpowiedź:


wymagane


wymagany, (będzie ukryty)



Możesz używać następujące tagi:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Adres Trackback  |  Subskrybuj komentarze