Kanapka z awokado i jajkiem
Taka kanapka zapewni odpowiednią ilość wszystkich makroskładników, w tym bardzo dużo zdrowych tłuszczów. Można także spożyć na drugie śniadanie.
Składniki:
1 awokado
1 jajko
Chleb pełnoziarnisty
Łosoś wędzony
Przygotowanie:
Ugotuj jajko na twardo (3-4 minuty od kiedy woda zacznie wrzeć), w tym czasie obierz awokado. Ukrój żądaną ilość chleba, ostudź i obierz jajka. Na kromki chleba połóż łososia oraz pokrojone jajka. Awokado przekrój wzdłuż, przerwij na dwie połówki i pokrój na plasterki. Połóż na kanapkę, dopraw pieprzem i sokiem z cytryny.
zdjecie: http://www.mangopapaja.pl/2015/02/chrupiaca-kanapka-z-ososiem-awokado-i.html
admin kategoria: Śniadanie dnia 12 Marzec 2017 » 0 komentarzy
Twoja odpowiedź:
Adres Trackback | Subskrybuj komentarze