Sałatka ze szpinakiem
Pyszna i zdrowa sałatka na obiad, lunch lub kolację.
Składniki:
Łosoś wędzony
Szpinak świeży
Awokado
Ser feta
Czosnek (rozgniecione ząbki)
Cytryna
Pieprz, sól
Tost pełnoziarnisty
Przygotowanie:
Umyj szpinak, osusz i włóż do miski. Porwij łososia na kawałki. Umyj i obierz awokado, pokrój na paski i wsyp je do miski. Fetę pokrój w kostkę. Skrop całość cytryną, posyp pieprzem i solą.
Rozgnieć czosnek i posmaruj nim upieczonego tosta. Pokrój go na małe kwadratowe części i wrzuć do sałatki.
Smacznego!
admin kategoria: Sałatki dnia 12 Marzec 2017 » 0 komentarzy
Twoja odpowiedź:
Adres Trackback | Subskrybuj komentarze